esmaspäev, 30. aprill 2007

Toidu valmistamine

Otsustasime oma grupiga valmistada erinevate EL riikide rahvustoite. Üritasime riigid valida võimalikult erinevatest Euroopa paikadest. Lõpuks otsustasime Soome (Karjala pirukad), Kreeka (Mousaka), Iirimaa (Kohvi- ja juustukook), Hispaania (Salat) ja Ungari (Guljašš) kasuks.

Allpool kaart valitud riikidest:



Picasa SlideshowPicasa Web AlbumsFullscreen


Andres ja Mart valmistasid Hispaania salatit.



Magda ja mina (Liisa) valmistasime mousakat. Lisaks valmistasin ma ka kohvi-juustukoogi.



Madle ja Mariliis küpsetasid Karjala pirukaid.



Mari-Liis tegi meile maitsva guljašši.



Merlin oli kõigile paremaks käeks, kui abi vaja oli ning Triinu pildistas.



Veel oli meil abiks õpetaja Siret Lahemaa (vasakul), kes meie eest veinipudeli ära peitis, kartes, et teeme midagi keelatut. Siiski saime selle kastmesse panemise ajaks tagasi ;) .



Allpool on ka meie tehtud toitude retseptid.



Kui söök oli valmis tehtud, palusime meie abivalmitelt kokkadelt endale paar pakki piima ja kutsusime ka oma ülejäänud klassikaaslased ning klassijuhataja sööma.
Toidud olid hästi välja tulnud ja igaüks meist sai midagi uut proovida - eriti vahva on see, et saime söögitegemisse rakendada poisse.



Meeleolu loomiseks olid meil joonistatud enamike EL riikide lipud.



Meil oli väga tore ning ma arvan, et ka nii on väga hea õppida tundma osakest EL liikmesriikidest ja nende tavadest. Oleks võinud juurde otsida ka infot iga riigi kohta (need on meil blogis slaididena üleval) ja rahvusmuusikat, aga selleni me paraku ei jõudnud, sest kiireks läks.

Kommentaare ei ole: