kolmapäev, 9. mai 2007

Narko Ei !




Reedel, 4. mail toimus Emmastes 11. Narko Ei! päev, kuhu oli kogunenud noori kõigist Hiiumaa valdadest. Kogu päeva väldanud tegevustes said noored aktiivselt osaleda ja kaasa elada.
Kella kaheks koguneti Narko Ei! avamisele Emmaste vallamaja vastas olevale väljakule, kus avasõnade lausujateks olid eelkõige noored ise. Nende sõnumiteks iseendile, kõigile noortele ja teistelegi olid hästi läbimõeldud ning kõlavad hüüdlaused, nagu näiteks emmastelaste “Saadame sodi saatanale!”. Hüüdlaused, mille sisus kahelda pole tarvidust, polnud eitavad üksnes narkootikumide, vaid ka kergemate mõnuainete suhtes.


FC Flora jalgpallurite poolt tervitas noori Martin Reim, kes sõnas, et tema oma elus meelemürke proovinud pole ja on siiani kenasti hakkama saanud. Avamistseremoonial kõnelesid veel Hiiu maavanem Hannes Maasel ja endine Emmaste vallavanem, nüüdseks riigikokku siirdunud Kalev Kotkas.
Edasi liiguti ühises rongkäigus Emmaste staadionile ja ülejäänud päev sisustati sportlikult. Noored said osaleda mitmetes võistlusmängudes, kus igas võistkonnas lõi kaasa ka üks Flora mängumees, esinesid tantsutrupid. Sportlikult olid end rõivastanud ka omavalitsuste juhid, kes “proovisid jalga” penaltilöömises Hiiumaa koondise ja FC Flora väravavahtidele.
Päeva teise poolde jäi FC Flora ja Hiiumaa koondise vaheline jalgpallimatš, mille esimesed tugevama õigusega võitsid – lõppseisuks 6:0. Hiiumaad esindasid koondisena mänginud Emmaste ja Käina noored jalgpallurid.
Õhtu lõpetati Käina noorteansambli Urvepoisid kontserdiga Emmaste põhikooli saalis ja ansambli Toe Tag esinemisega Sõru sadamahoones. Päev lõppes parimate autasustamisega.
Valdade arvestuses peetud võistlustel osutus üldkokkuvõttes edukaimaks Emmaste, teise koha pälvisid Kõrgessaare noored ja kolmandaks tuli Pühalepa valla esindus. Lisaks päeval peetud võistlustele, kus võitja selgitamisel oli tähtsaimaks osavus ja kiirus, arvestati lõpptulemuses ka kodutööna valminud videoid.

Kõrgessaare võistkonnas, mis saavutas Emmastele alla jäädes kahe punktiga teise koha, oli ka kaks meie eurotiimi tüdrukut: Madle (mina) ja Magda.
Minu arvates oli see üritus väga tore. Mulle väga meeldis seal osaleda. Seal olid väga huvitavad võistlused: erinevad teatevõistlused pallidega, jalgpall mis ei olnud tavaline, vaid oli väga huvitavaks tehtud ja viimane võistlus oli rahvastepall. Veel oli ka videote võistlus, mille meie võistkond võitis. 3. mail oli ka huvitav loeng narkootikumide kohta. Olen käinud ka eelmistel aastatel sellel üritusel ja minuarust on see tõeliselt vägev :).
Narko Ei! üritust filmis ka Kanal 2 ja seda videolõiku ning intervjuusid näidati 08. mail politsei saates ``Krimi``.

Kommentaare ei ole: